Holder buddhister jul?

Nej, buddhister fejrer ikke jul som en religiøs højtid, da julen er en kristen højtid, der fejrer fødslen af Jesus Kristus. Buddhismen og kristendommen er forskellige religioner med forskellige trossystemer og helligdage.

Buddhismen har sine egne helligdage og ceremonier, der er knyttet til Buddhas liv og lære. Disse helligdage varierer afhængigt af den buddhistiske tradition og kulturen i forskellige regioner. En af de mest kendte buddhistiske helligdage er Vesak, der fejres for at mindes Buddhas fødsel, oplysning og parinirvana (hans bortgang).

Julen er en specifik kristen højtid, der fejres af kristne fællesskaber over hele verden for at markere Jesu fødsel. Derfor er det normalt ikke en højtid, som buddhister fejrer, da den ikke har nogen religiøs relevans inden for buddhismen.

Rami Najmi

Sidder til dagligt som Organic Search Specialist og ellers bruger jeg fritiden på musik, træne, nørde og hunden.

You may also like...

1 Response

  1. august 9, 2023

    […] Man fejrer ikke julen i Thailand på samme måde som i Danmark. Julen er ikke en traditionel thailandsk højtid, og flertallet af den thailandske befolkning er buddhister. Derfor er julen ikke en helligdag, der fejres på samme måde som i vestlige lande. De fleste thaier er buddhister og buddhister holder ikke jul – det kan du læse mere om her. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *