Job i Spanien som AdWords manager

Så har jeg fået job i Spanien

Har opsagt mit job i Thailand for at, flytte til Spanien og arbejde.

En fredag aften ved en 20 tiden sad jeg hjemme i mit hus i Thailand og tænkte at, det var på tide der skulle ske noget nyt, og det gjorde jeg noget ved!

Jobbet som IT projektleder og support manager i Thailand

Hvis du har læst lidt på min blog og følger lidt med i hvad jeg sådan går og laver til dagligt, så ved du også at, jeg arbejder som IT projektleder i Thailand for et dansk virksomhed. Det er et job som jeg har været utrolig glad for og er meget ked af at, skulle forlade ikke mindst VSI Group, men også Thailand generelt.

Det har været rigtig spændende for mig og jeg har lært en masse nye mennesker at, kende som den dag i dag er mine venner og er fra forskellige steder i verden. En tid i mit liv jeg sent, eller faktisk aldrig nogensinde vil glemme da det har været nogle af de vigtigste år i mit liv, efter min egen mening.

Hvorfor flytter jeg til Spanien?

Jeg flytter til Spanien af mange gode grunde synes jeg selv og en af grundende er blandt andet for at, komme tættere på familie og venner. Man kan efterhånden også godt savne sådan noget som infrastruktur mm på almindeligt niveau. I Thailand er man på mange områder meget bagud i forhold til den standard som vi kender i Danmark eller resten af vesten. Det er små ting som for mit vedkommende har hobet sig op til at, blive ting der faktisk irretere en i dagligdagen. Dermed ikke sagt at, det udelukkende er grunden, jeg elsker Thailand og vil altid se det som et af de smukkeste steder i verden, men jeg synes det er det helt rigtige tidspunkt at, søge nye veje nu hvor der blev banet mulighed for det.

Hvordan er det at, bo og arbejde i Thailand?

Hvis du tidligere har læst med på min blog er du ikke i tvivl om at, jeg arbejder og bor i Thailand lige pt og det er så det der er ved at, ændre sig til at, blive Spanien om et par uger. Det bliver en forandring som jeg glæder mig til at, opleve både på godt og ondt. Når man bor og arbejder i Thailand kan man hurtigt vende sig til de Thailandske normer, kulturer og ikke mindst priser og det er en af de områder jeg tror jeg får en udfordring på, en spændende udfordring. Mange ting er dyre i Thailand da de importeres og der af den grund sættes en import afgift på og derfor er sådan noget som ost, vin, special øl mm meget dyrere i Thailand end andre steder i verden. Så jeg tror ikke jeg får problemer med at, kunne handle ind til dagligdagen og få noget godt mad på bordet osv. Men jeg tror derimod at, det bliver lidt sværere at, forkæle sig selv med en flot trøje eller en tur til et spændende sted i de omkring liggende lande, da ens forbrug simpelthen vil stige når man bor i Spanien, da tingene i sig selv er dyrere end de er i Thailand.

Arbejdstiderne i Thailand ligger som man kender det fra USA og det samme gør sig gældende med feriedage og lign. Man arbejder fra kl 9 til kl 18 og har en håndfuld feriedage om året, man kan gøre brug af. Da vi bor og arbejder i Thailand er Thailandske helligdage også inkluderet som fridage for danskere der arbejder i Thailand. Nogle vælger dog at, skifte det ud sådan at, man faktisk har danske helligedage og ikke har samme helligedage som Thaierne har.

Hvad skal jeg arbejde med i Spanien?

Mit nye job i Spanien er et job hvor jeg skal håndtere AdWords kontorer for kunder og derfor får jeg titlen AdWords manager. Jeg har selv arbejdet med AdWords i noget tid, men har ikke fokuseret på det i en længere periode og føler mig derfor heller ikke ekspert på området, men jeg ser frem til en masse nye spændende udfordringer.

Vil du have mit job og arbejde i Thailand?

Du kan læse meget mere om jobbet på VSI Groups hjemmeside. Klik her.

Wonderfruit festival Thailand

Wonderfruit festival i Pattaya, Thailand.

Turen gik til Wonderfruit festival i Pattaya Thailand

Wonderfruit havde i år valgt Pattaya som rammer til det store show

Min fætter var så flink, at invitere mig til Wonderfruit festival som er en festival der har til formål, at sprede budskabet om en bedre Jord og, at vi skal passe bedre på vores natur og den ressourser.

Udover, at feste til et godt formål var musikken og de mennesker der leveret den og dansede til den også bare super!

Holder man jul i Thailand?

Hold jul i Thailand

Oplev jul i Thailand

Sådan fejrer jeg jul i Thailand

Jul i Thailand er ikke som man kender det i det hyggelige dejlige Danmark med de faste rammer som jule stress, pebernødder, brunkager og det klassiske varme jule og vinter tøj.

Det Thailandske folkefærd fejrer som udgangspunkt ikke jul som vi kender det mange andre steder i verden, da de mere fejrer deres egne højtider som Song Kran (Thailandsk nytår), Loy Krathong, samt flere Thailandske højtider. Man oplever selvfølgelig at, butikkerne har pyntet op og det er også til at, mærke julestemningen med julemusik i butikkerne og masser af juletilbud. Men siger man efter at, få en dansk jul med det klassiske julehygge, ja så skal man altså selv i gang med at, finde grejerne frem og finde det helt rigtige publikum for at, kunne skabe den gode danske julehygge.

Dansk julemad i Thailand

Der findes flere restauranter der tilbyder specielle arrangermenter for danskere og skandinavere i Thailand, hvor man hurtigt kan genskabe den danske julehygge med gløgg, risalamande og hvad der ellers høre til.

Bo i Thailand

Bo i THailand

Bo i Thailand og lev livet

Vil du også bo i Thailand?

Bo i Thailand og lev billigt og nyd vejret og den smukke natur hver dag!

Mange danskere og andre mennesker vælger at rive pløkkerne op i Danmark for at, drage ud i den store verden og prøve noget nyt. Rigtig mange mennesker der rejser til Thailand kan godt se sig selv bo i landet og derfor vælger mange også at, flytte til Thailand for at, bo og arbejde.

Hvis man gerne vil bo og arbejde i Thailand er der noget praktiske ting man skal forholde sig til og det er ikke nemt, det kræver virkeligt at, man vil det og væbner sig med tålmodighed og forståelse. Thailand er et land der har været i rivende positiv udvikling og det skyldes bla den store turisme i Thailand og ikke mindst den store eksport forretning der findes i Thailand.

Arbejde i Thailand kræver en arbejdstilladelse og regeringen er meget strikse i forbindelse med det og det anbefales kraftigt at, man følger alle de regler regeringen nu har sat for dette. Reglerne i Thailand kan ændre sig fra time til time, så det er også vigtigt at, man holder sig opdateret med reglerne og sørger for at, man evt har en kontakt person man kan knytte sig til.

Hvordan er det så at, bo i Thailand?

Thailand er et forholdvis nyt land hvis man lige huske på at, det før i tiden heder Siam og navnet Thailand egentlig kun har eksisteret i knap 55 år. Derfor er der også rigtig mange ting der stadig lige skal falde på plads 100% og det er noget som vi fra vesten, specielt os fra Danmark, kan se er en udvikling der mangler noget år endnu. Men det følger med når man vælger at, bosætte sig i Thailand, det er deres land, regler, kultur og ikke mindst tempo.

Kort over Thailand

Se kort over Thailand

Se kort over Thailand

Thailand er et rigtig stort land med mange rige kultur byer og provinser. Thailand, engang kaldet Siam, dækker et areal på 514.000 kvadrat 11 gange større end Danmark. Befolkningen er på omkring 65 mio. hvoraf mere end 10 millioner skønnes at bor i Bangkok. Du kan læse om hvor mange mennesker der bor i Thailand her.

Kort over Thailand

Kort over Thailand på Google Maps

Vaccinationer til Thailand

Vaccinationer til Thailand

Vaccinationer til Thailand

Hvilke vaccinationer skal man have når man rejser til Thailand?

Det er forskelligt hvilke vaccinationer du skal have, alt efter hvor længe du har tænkt dig at opholde dig i Thailand.

Anbefalede vaccinationer til ThailandStartes
Difteri1 dag
Hepatitis A (smitsom leverbetændelse)1 uge
Stivkrampe1 dag
Gul feber – transit10 dage
Malaria i Thailand1 dag
Diarré
10 dage
Vaccination til Thailand startes før afrejse:

Kilde: rejsedoktor.dk

Hvorfor er vaccinationer til Thailand vigtige?

Det er altid vigtigt at være sikret når man skal rejse ud til den anden side af verden. Fødevarehygiejne er som man nok selv ved, ikke altid den samme når man er ude at rejse i verden. Specielt hvis man besøger Asien vil man kunne se at der er utrolig stor forskel på, hvordan opbevaring af fødevare og tilberedningen foregår.

Er Thailand beskidt?

Thailand er et kæmpe stort land, med rigtig mange indbyggere. Selvfølgelig findes der områder der er mindre rene end andre. Men overordnet synes jeg ikke at Thailand er beskidt, overhovedet. Vejene gøres rent hver morgen og indbyggerene går meget op i rengøring på de ting de bruger.

Det sted jeg spiser frokost næsten hver dag står de og steger maden i den frie luft nær en fodboldbane. Noget jeg bed mærke i og som overrasket mig utrolig meget, var hvordan panden blev rengjort hver gang der skulle steges en ny ret. Jeg blev ikke overrasket på den måde at jeg ikke troede de var rene. Men jeg mindes ikke engang at jeg har set man gør det i Danmark.

Søg det rigtige visum til Thailand

Vaccinationer til Thailand

Sådan søger du visum til Thailand

Hvis du gerne vil opholde dig i Thailand i mere end 30 dage, anbefales det at du ansøger om et turistvisum på den Thailandske ambassade i Danmark. Du kan læse mere omkring hvordan du får et længere varigt turist visum til Thailand her.

Der findes flere forskellige slags former for visum ved indrejse til Thailand. Hvilke former der findes kan du læse her ved at klikke her.

Andre aktiviter i landet, som familiebesøg, pensionist, dykkerkursus, thai boksning osv. betragtes IKKE som studie, men som hobby, og giver defor ikke ret til at ansøge om Non-Immigrant visum. Der skal søges om Turist Visum.

Du skal som udgangspunkt selv kontrollere, at dine visum er udstedt korrekt. Det anbefales også at du tjekker at de datoer der er anført er angivet korrekt.

For at søge om visum skal der rettes henvendelse til Royal Thai Embassy, Copenhagen

Wat Rong Khun, det hvide tempel i Chiang Rai

Wat Rong Khun

Templet Wat Rong Khun

Wat Rong Khun ligger i området Den Gyldte Trekant, i byen Chiang Rai.

Templet er tegnet og opført af den internationale thai kunster, Chalermchai Kositpipat. Det hvide tempel fik dørene åbnet op tilbage i 1997.

Den 5. maj 2014 18:08, blev templet beskadiget af jordskælvet i Mae Lao. Og der var derfor ikke adgang til at se templet indendøre.

Koh Lanta

Koh Lanta, Thailand

Koh Lanta i Thailand

Min kammerat fra Danmark kom og besøgte mig i en måned. Og i den måned var vi rundt omkring i Thailand. Jeg havde selvfølgelig taget fri en uges tid, så vi ligesom havde tiden til at kunne rejse rundt omkring i landet.

Vi startede med at flyve til Krabi, hvor vi overnattede i Krabi Town. Krabi Town er der som sådan ikke rigtig noget at komme efter. En meget hyggelig lille by, dog kan man godt efter man har været der lidt tid, se at det kun er pit stop for at komme videre ud til øerne. Vi overnatter en enkelt nat i Krabi Town hvorefter dagen går med en sejltur til Phi Phi øerne. Det er min 2 gang jeg gæster Phi Phi, og jeg synes stadig det er et af de smukkeste steder i verden. Rigtig flotte strande, lækkert vejr og et kanon udvalg af hoteller.

Efter vi havde været på Phi Phi nogle dage tog vi afsted mod Koh Lanta. Jeg havde aldrig været på Koh Lanta, men havde kun hørt godt om det. Vi skulle være på øen i 2 dage. Vi fik booket et resort lige ned ved stranden der hedder “The beach”. På selve strandkysten findes der rigtig mange forskellige strande, de fleste er dog ens, blot med forskellige navne.

Vi får tjekket ind, og vi hopper selvfølgelig i badetøjet som det første. Og ud i vandet det går.

Efter at have nydt strandlivet, og fået gode fruitshakes var vi nu klar til at gå på opdagelse på øen. Jeg går op og leger en bike til os, og vi kører ind mod det som de skulle kalde centrum på Koh Lanta. Meget hyggelig by, dog var vi kommet i en lidt sen periode. Så der var ikke så mange mennesker. Heldigvis.

Der er selvfølgelig masser af muligheder når man gæster en af de mange turistede øer nede sydpå. Du kan alt lige fra at svømme med hajer, til at se en mand stikke sit hovede ind i munden på en krokodille.

Dansk Ambassade i Thailand

Danmark i Thailand

Den Kgl. Danske Ambassade i Thailand

Efter at have mistet mit pas undervejs hjem fra Koh Samui, var jeg nødsaget til at besøge Den Kgl. Danske Ambassade i Thailand. Det danske ambassade i Thailand er beliggende i hovedstaden Bangkok.

Den danske ambassade, ligger i et område hvor en masse andre ambassader er lokaliseret. Det er svært at finde hvis ikke man har adressen med, og viser den til en taxa, eller tuktuk chauffør.

Ambassadens åbningstider er forskellige, alt efter hvilken grund du henvender dig til ambassaden for.

Borgerservice (pas, kørekort og anden bistand til danskere i regionen)

Mandag – torsdag: 10.00 – 12.00 og 13.00 – 15.00

Kravene for at kunne ansøge om et nyt pas som dansker i Thailand var for mit vedkommende:

– Politirapport

– Kopi af gammelt pas (eller anden form af gyldigt ID)

– 5300 baht i gebyr

Resten sørger ambassaden for. Man kan få taget billede, og fingeraftryk inde på ambassaden. Og så er der en ualmindelig god service både fra thai personale, og det danske personale. Jeg fik at vide at passet ville blive leveret indenfor 2-3 uger.

Det tog mig 10 minutter i alt, og så var det ordnet.

Du kan læse mere meget omkring den danske ambassade i Thailand, ved at besøge deres hjemmeside.

Danmark i Thailand