Holder man jul i Thailand?

Hold jul i Thailand
Hold jul i Thailand

Jul i Thailand

Det thailandske folk fejrer grundlæggende ikke jul, som vi kender det fra mange andre steder i verden. De fejrer i stedet deres egne højtider såsom Song Kran (thailandsk nytår), Loy Krathong samt flere thailandske højtider. Selvfølgelig oplever man, at butikkerne har pyntet op, og man kan også mærke julestemningen med julemusik i butikkerne og masser af juletilbud. Men hvis man ønsker at opleve en dansk jul med den klassiske julehygge, så skal man selv i gang med at finde tingene frem og finde det helt rigtige publikum for at kunne skabe den gode danske julestemning.

Man fejrer ikke julen i Thailand på samme måde som i Danmark. Julen er ikke en traditionel thailandsk højtid, og flertallet af den thailandske befolkning er buddhister. Derfor er julen ikke en helligdag, der fejres på samme måde som i vestlige lande. De fleste thaier er buddhister og buddhister holder ikke jul – det kan du læse mere om her.

I større byer og turistområder kan man dog finde visse julefejringer, der er tilpasset turister og udlændinge. Mange hoteller, indkøbscentre og restauranter kan være dekoreret til julen og have arrangementer, der er rettet mod det internationale publikum. Man kan måske finde juletræer, julelys og endda muligheder for at møde en “julemand” på visse steder.

Hvis man leder efter en mere traditionel dansk juleoplevelse med kolde temperaturer, sne og de traditionelle juleretter, vil det være svært at finde det i Thailand. Men hvis man er åben for at fejre julen på en mere afslappet og tropisk måde med strandliv og lokal thailandsk kultur, kan Thailand være et interessant rejsemål at udforske i juletiden.

 

Rami Najmi

Sidder til dagligt som Organic Search Specialist og ellers bruger jeg fritiden på musik, træne, nørde og hunden.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *