Allahu akbar

Allahu akbar

Allahu akbar betydning for muslimer

Læs her min fortolkning af det hellige islamiske udtryk Allahu akbar.

Allahu akbar er mere eller mindre oversat direkte til dansk, Gud er stor. Udtrykket bruges i mange forskellige sammenhæng alt efter hvilket islamiske land man befinder sig i. Ved protester i den islamiske verden, bruges udtrykket ofte. Udtrykket er det største man kan sige i sådanne sammenhæng hvis man forbinder protesterne med krig. Det er her at jeg tror filmen knækker, når man i dag tegner et billede af vestens synspunkt på de fleste arabisk-islamiske lande. Men jeg undlader at lade politik forklare min fortolkning af Allahu akbar.

“Du almægtige” har du sikkert høre en sød ældre dame sige før. Dette kan du faktisk sammenligne med Allahu Akbar. Man kan ikke oversætte Allahu akbar direkte til dansk, men hvis man skal finde noget der læner sig mest op af Allahu akbar, så vil det være et udtryk som “du almægitige”.

Der ligger intet politisk i udtrykket Allahu akbar på nogen måde. Og det skal bestemt heller ikke forståes som om at man mener at Allah reagere hele verden. Det er helligt udtryk som bruges af de alle muslimer i hele verden.

Vaccinationer til Thailand

Vaccinationer til Thailand

Vaccinationer til Thailand

Hvilke vaccinationer skal man have når man rejser til Thailand?

Det er forskelligt hvilke vaccinationer du skal have, alt efter hvor længe du har tænkt dig at opholde dig i Thailand.

Anbefalede vaccinationer til ThailandStartes
Difteri1 dag
Hepatitis A (smitsom leverbetændelse)1 uge
Stivkrampe1 dag
Gul feber – transit10 dage
Malaria i Thailand1 dag
Diarré
10 dage
Vaccination til Thailand startes før afrejse:

Kilde: rejsedoktor.dk

Hvorfor er vaccinationer til Thailand vigtige?

Det er altid vigtigt at være sikret når man skal rejse ud til den anden side af verden. Fødevarehygiejne er som man nok selv ved, ikke altid den samme når man er ude at rejse i verden. Specielt hvis man besøger Asien vil man kunne se at der er utrolig stor forskel på, hvordan opbevaring af fødevare og tilberedningen foregår.

Er Thailand beskidt?

Thailand er et kæmpe stort land, med rigtig mange indbyggere. Selvfølgelig findes der områder der er mindre rene end andre. Men overordnet synes jeg ikke at Thailand er beskidt, overhovedet. Vejene gøres rent hver morgen og indbyggerene går meget op i rengøring på de ting de bruger.

Det sted jeg spiser frokost næsten hver dag står de og steger maden i den frie luft nær en fodboldbane. Noget jeg bed mærke i og som overrasket mig utrolig meget, var hvordan panden blev rengjort hver gang der skulle steges en ny ret. Jeg blev ikke overrasket på den måde at jeg ikke troede de var rene. Men jeg mindes ikke engang at jeg har set man gør det i Danmark.

Koh Lanta

Koh Lanta, Thailand

Koh Lanta i Thailand

Min kammerat fra Danmark kom og besøgte mig i en måned. Og i den måned var vi rundt omkring i Thailand. Jeg havde selvfølgelig taget fri en uges tid, så vi ligesom havde tiden til at kunne rejse rundt omkring i landet.

Vi startede med at flyve til Krabi, hvor vi overnattede i Krabi Town. Krabi Town er der som sådan ikke rigtig noget at komme efter. En meget hyggelig lille by, dog kan man godt efter man har været der lidt tid, se at det kun er pit stop for at komme videre ud til øerne. Vi overnatter en enkelt nat i Krabi Town hvorefter dagen går med en sejltur til Phi Phi øerne. Det er min 2 gang jeg gæster Phi Phi, og jeg synes stadig det er et af de smukkeste steder i verden. Rigtig flotte strande, lækkert vejr og et kanon udvalg af hoteller.

Efter vi havde været på Phi Phi nogle dage tog vi afsted mod Koh Lanta. Jeg havde aldrig været på Koh Lanta, men havde kun hørt godt om det. Vi skulle være på øen i 2 dage. Vi fik booket et resort lige ned ved stranden der hedder “The beach”. På selve strandkysten findes der rigtig mange forskellige strande, de fleste er dog ens, blot med forskellige navne.

Vi får tjekket ind, og vi hopper selvfølgelig i badetøjet som det første. Og ud i vandet det går.

Efter at have nydt strandlivet, og fået gode fruitshakes var vi nu klar til at gå på opdagelse på øen. Jeg går op og leger en bike til os, og vi kører ind mod det som de skulle kalde centrum på Koh Lanta. Meget hyggelig by, dog var vi kommet i en lidt sen periode. Så der var ikke så mange mennesker. Heldigvis.

Der er selvfølgelig masser af muligheder når man gæster en af de mange turistede øer nede sydpå. Du kan alt lige fra at svømme med hajer, til at se en mand stikke sit hovede ind i munden på en krokodille.

Hvad betyder Inshallah?

Hvad betyder Inshallah?

Hvad betyder Inshallah, og hvorfor siger man det?

Hvad betyder Inshallah egentlig? Inshallah’ betyder ’om Gud vil’ og det bruges efter man har planlagt noget i fremtiden.

Hvad betyder Inshallah for muslimer?

Mange muslimer verden over bruger udtrykket Inshallah og det kan bruges i rigtig mange tilfælde. For det meste bliver det dog kun brugt hvis man har planlagt noget, så bruger man udtrykket Inshallah fordi at man mener at man ikke kan garantere for at det ville komme til at ske. Derfor siger man Inshallah, for at man ligesom bekræfter at man er “klar”, med guds vilje. Det må på INGEN måde fortolkes ekstremestisk. Man kan faktisk sammenligne det lidt med muligvis, eller forhåbentligt. Dog er der lagt skæbne i Guds hænder.

Nej det er ikke fordi man tror Gud kan få jorden til at gå under fra dag til dag. Det er for at vise taknemmelighed for sin Gud. Og derfor tilbeder, eller beder om tilladelse til at aftalen eller hvad det måtte være, vil gå uden problemer og at man har Guds vilje med.

Jeg vil her prøve at stille op hvordan Inshallah bliver brugt i den moderne arabiske, og muslimske verden.

I gamle dage betød Måske, lige meget ja, og lige meget nej. Idag bliver måske betegnet som et ja og det er fordi vi selv har været med til at udvikle ordet på denne måde. Det samme gør sig gældende for Inshallah

Hvilken betydning har Inshallah så?

Inshallah er i princippet et meget helligt ord, fordi betydningen af Inshallah er egentligt at man søger Allahs tilladelse til dette skal ske. Det skal på ingen måde ikke forstås på den måde at man spørger om lov til at dette skal ske, men at det sker, hvis Allah vil.
Men, det udnytter mange arabere. Dog heldigvis på den sjove og gode måde.

Person 1: “Har vi en aftale i morgen?”

Person 2: “Inshallah”

Hvad betyder Inshallah?