El-bas for begynder

Jeg har købt en el-bas i forbindelse med min interesse for musik og det er klart den bedste investering jeg har foretaget mig i mange år. Siden jeg kan huske det har jeg elsket at, høre musik og lave musik og det er på alle slags instrumenter, men trommer har altid været min favorit. Min interesse for musik har også ført mig til software instrumenter hvor jeg har brugt forskellige programmer til forskellige beats jeg har lavet og det er blandt andet det der har gjort jeg har købt en el-bas. Nu kan jeg nemlig selv indspille den bas linje som, passer til det beat jeg laver og på den måde er der mere produktion over det end hvis man, bare bruger en bas linje downloadet fra internettet eller i Garageband.

Den elbas jeg har købt er en bas produceret i Tyskland af det tyske musik leverandørfirma Thomann.de og det er en bas der hedder Harley Benton JB-75MN NA Vintage Series og den kostede mig kun 131 euro da det var en B-stock model og den har 2 ridser på sig, men det skulle ikke skade selve instrumentes ydeevne og det synes jeg heller ikke at, det gør.

Musikhaus Thomann Linkpartner

Lær at spille Stand By Me på bas – mega hurtigt

Da jeg købte min bas var det egentlig bare for at, lave min egne bas linjer til mine beats og det musik jeg laver, men jeg fandt det hurtigt spændende og prøve at, spille melodier jeg synes godt om. Stand By Me af Ben E King af et af de numre jeg nok har hørt flest gange i mit liv og den baslinje ligger bare dybt i mig og derfor er den også mega hurtig og nem at, lære for mig og andre som er nybegynder til el bas.

Jeg lærte Stand By Me bas linjen ved hjælp af en Youtube video og derfor har jeg valgt også selv at, lave en. Videoen er undervejs og kommer selvfølgelig først når den er helt perfekt ;-)…

Lav musik med din Mac

Er du ligesom mig og de mange andre millioner mennesker der godt kan lide musik og har lyst til at, prøve at, lave din egen musik? Så er det en god idé at, læse lidt med her og se billeder og videoer da du vil blive introduceret til musikproduktion med Garageband på en Mac.

Det er egentlig meget nemt og simpelt at, komme i gang med at, lave din egen musik hvis du har fået købt dig en Mac computer. Du har softwaren helt gratis med når du køber computeren og behøver i de fleste tilfælde ikke engang at, installere det for at, kunne komme i gang.

Når du starter Garageband op på din Mac vil du se dette billede:

Som du kan se har du mulighed for at, starte dit nye projekt og du kan vælge hvilken form af projekt du ønsker at, oprette. Jeg vil gå igennem dem som jeg har arbejdet med og kender til, de andre må man selv lige prøve sig frem med, hvis man ønsker kendskab til dem.

Tomt projekt: Når du opretter et tomt projekt har du mulighed for at, vælge hvordan nummeret skal bygges op. Du får nogle mulighed hvor du kan vælge hvilke instrumenter der skal indgå i dit projekt og det lige fra MIDI input til det store loop bibliotek der også findes i Garageband.

Hiphop: Er et projekt der som standard indeholder nogle drum machines hvor du har mulighed for at, kombinere nogle drums baseret ud fra nogle fiktive produceres drum machines. Det er en mega fed og effektiv feature for nye upcomings og for folk som blot ønsker at, lege med musikken for det for man nemlig mulighed for med alle de kombinationer man kan lave.

Elektronisk: Endnu et udvalg af rigtig fede drum machines som, kan kombineres i utallige forskellige fede former. Der er rig mulighed for at, finde et beat man, kan lave et fede lead til eller synge ind over. De fiktive producere formår også at, følge den musik stil der populær på det pågældende tidspunkt. Selv har jeg kombineret nogle rigtig fede house beats med guitar og violin, og det er fed at, kunne fortælle den at, den skal følge et bestemt instrument når den laver drums.