Allahu akbar

Allahu akbar
Allahu akbar

Allahu akbar betydning for muslimer

Læs her min fortolkning af det hellige islamiske udtryk Allahu akbar.

Allahu akbar er mere eller mindre oversat direkte til dansk, Gud er stor. Udtrykket bruges i mange forskellige sammenhæng alt efter hvilket islamiske land man befinder sig i. Ved protester i den islamiske verden, bruges udtrykket ofte. Udtrykket er det største man kan sige i sådanne sammenhæng hvis man forbinder protesterne med krig. Det er her at jeg tror filmen knækker, når man i dag tegner et billede af vestens synspunkt på de fleste arabisk-islamiske lande. Men jeg undlader at lade politik forklare min fortolkning af Allahu akbar.

“Du almægtige” har du sikkert høre en sød ældre dame sige før. Dette kan du faktisk sammenligne med Allahu Akbar. Man kan ikke oversætte Allahu akbar direkte til dansk, men hvis man skal finde noget der læner sig mest op af Allahu akbar, så vil det være et udtryk som “du almægitige”.

Der ligger intet politisk i udtrykket Allahu akbar på nogen måde. Og det skal bestemt heller ikke forståes som om at man mener at Allah reagere hele verden. Det er helligt udtryk som bruges af de alle muslimer i hele verden.

Rami Najmi

Sidder til dagligt som Organic Search Specialist og ellers bruger jeg fritiden på musik, træne, nørde og hunden.

You may also like...

3 Responses

  1. Jens Peter Kronborg siger:

    Det er måske din film, som knækkes, for det er jo i stærke voldshandlinger det bruges, tilsyneladende som en manifestation – (måske forklaring eller undskyldning for de voldelige handlinger)!!! – Kan måske bedre sammenlignes med en dansker, der råber “F….. galemig “!!! Forøvrigt kan man vel ikke være muslim uden at mene, at det er Allah, der regerer! Det stemmer så også med, hvad den kristne bekendelse er “———- hele verden er i den ondes vold”.1 Johannes 5: 19, – og at andre guder end den kristne Gud åbenbaret i Jesus Kristus er afguder, og dermed har sit udspring fra Guds modstander Djævelen i hvis vold , som citeret oven for, hele verden er!!!!!! Venlig hilsen Jens Peter Kronborg Aadum

  2. Jessica siger:

    Synes det er blevet slang blandt unge

  3. Roland siger:

    Jeg tolker udtrykket som en tilkendegivelse af, at det man er i færd med, gør man for Allah, og forventer accept. “Du almægtige” bruger danskere generelt som et udtryk for forbløffelse, eller overraskelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *