Ramadan måned 2018

Datoer for Ramadan og Eid 2018

Hvornår er der Ramadan måned i 2018?

Ramadan i 2018 vil starte på onsdag, den 16. maj og vil fortsætte i 30 dage indtil torsdag, den 14. juni.

Bemærk, at i den muslimske kalendere, begynder helligdage ved solnedgangen af ​​den foregående dag, så muslimer vil fejre Ramadan ved solnedgang tirsdag den 15. maj.

Hvornår er der Eid 2018?

Eid vil falde 14 juni og slutte 15 juni.

Ramadan 2017

Ramadan 2017

Hvornår starter Ramadan måned 2017?

Ramadan måned 2017 starter 25 maj og vare 30 dage frem

»Ramadan 2017« starter lørdag den 27. maj, 2017 og vil fortsætte til søndag, 25. juni 2017.

Ramadan måned 2017 starter ifølge den muslimske kalender på solnedgangen af den foregående dag, det betyder at muslimer verden over vil starte Ramadan fredag 26 maj, 2017.

Hvorfor er det så lige, at muslimer holder Ramadan?

Jeg har været inde på det i flere af mine indlæg der omhandler Islam, eller Ramadan måned og jeg vil derfor kort komme ind på hvorfor muslimer faster under Ramadan måned og hvorfor muslimer holder Eid.

Muslimer faster for, at vise sympati med de fattige.

Selvom mange muslimer verden over faktisk selv er under den kategori fattig, så  er de faktisk også selv med under fasten og vælger, at faste for, at sympatisere med de fattige der slet ingen mad har.

Det er en meget smuk og lærerig tanke synes jeg og jeg har selv fastet flere år men er med tiden sprunget fra det.

Er det hårdt at faste?

Nu kan du ud fra mit indlæg tyde, at Ramadan 2017 kommer til, at ligge på de lange danske somme aftener igen år, og ja det er rigtig hårdt, at faste og det er det specielt i Danmark. I Danmark har vi lange lyse aftener og derfor spiser man rigtig sent hvis man faster under Ramadan måned i Danmark.

Ramadan måned 2016

Hvornår starter Ramadan 2016?

Hvornår starter Ramadan 2016?

I år begynder Ramadan ved solnedgang søndag, 5. juni  og slutter ved solnedgang tirsdag, 5. juli med Eid al- Fitr, eller bruddet på Ramadan som fejres med store fester rundt omkring i verden.

Ramadan er den niende måned i månens islamiske kalender og er almindeligt observeret med faste, bønner og recitation af Koranen af muslimer.

Ramadan 2016 bliver et spændende år at, holde Ramadan og fejrer Eid Al-fitr da fokus på muslimer aldrig har været højere i forbindelse med de forfærdelig ting der sker rundt omkring i verden og desværre mange forkerte og dumme muslimer har valgt at, udføre. De efter min mening har et sandkort at, gøre med Islam. Desværre påvirker det Islam religionen rigtig meget, da folk får en forkert opfattelse af Islam og dens budskab. Men det er ikke det vi skal komme ind på, vi skal nemlig ind på hvad Ramadan endelig går ud på og hvornår det er tid til at, begynde at faste.

Hvorfor faster man under Ramadan?

Hvis du er stødt på en muslim under Ramadan måned og ikke har vidst hvad Ramadan gik ud på, ville du sikkert have syntes det var mærkeligt hvis ikke at, han tog imod noget at spise eller drikke, hvis du tilbød ham det. Det foregår nemlig sådan at, man ikke må spise fra solopgang til solnedgang under Ramadan. Dette er noget man gør for at vise sympati med de fattige mennesker der måske slet ikke engang har mulighed for at, få noget at spise efter sol nedgang. Man vil også derfor opleve, hvis man føler sig interesseret i helligmåneden Ramadan at, det er en måned hvor gavmildhed skrues højt op for. Specielt under Eid, her bliver der givet mad ud som aldrig før. Det er meget normalt at familier lavet kilovis af mad for at, give ud til de fattige mennesker i lokalområder rundt omkring i verden, under dagene til Eid.

Hvornår må man spise hvis man faster under Ramadan?

Jeg har faktisk skrevet en del om, hvornår man må spise under Ramadan, det kan du læse her. Men eller vil jeg kort forklare hvornår det er tilladt at, spise under Ramadan.

Som udgangspunkt er det egentlig meget nemt og enkelt at, forholde sig til hvornår det er tid til at begynde sin fasten og hvornår man må spise igen. Fra solopgang til solnedgang skal du faste, hvis du vil faste som muslimer under Ramadan. For nogle kan det være mange timer, bestemt i Danmark, vi har nemlig utrolig lange dage i Danmark og det kan derfor strække sig helt til kl 22:15-22:30, det er hårdt, MEGET hårdt.

Det er sådan kort lige det jeg kan forklare omkring Ramadan og Eid Al-fitr og jeg håber du kan bruge det til noget, jeg ved meget mere om det og har tænkt mig at, opdatere denne artikel løbende.

Glædelig Ramadan til alle.

Eid 2015, slutning af Ramadan måned

Eid 2015

Hvornår er der Eid i 2015?

Ramadanen slutter fredag den 17 juli, hvilket fejres af alle muslimer med en stor Eid fest.

Eid fest 2015 kan afholdes fredag den 17 juli, hvilket vil sige det er slutningen af Ramadan måned og at man ikke længere skal feste. Det fejres med flere dages fest, hvor familie og venner mødes og spiser god mad og giver gaver. I de muslimske lande er det meget alment at man giver de fattige mad. Familierne laver KÆMPE store fade af mad, og stiller op ude ved de fattige områder og servere så mad til alle dem de nu kan mætte. Eid er en fest hvor der er pyntet op i hele byen og folk render rundt med stress og spænding, ligesom man kender det til jul i vesten. Eid er noget man skal opleve hvis man har muligheden for det, det kan sammenlignes med Songkran i Thailand, eller som sagt juledage i Danmark osv.

Muslimer i Danmark

Muslimer i Danmark

Er der mange muslimer i Danmark?

Der findes ca 240.000 fastboende muslimer i Danmark. Svarende til 4.2% af den Danske befolkning.

De første informationer der findes om muslimer i Danmark er fra folketællingen i 1880, som viste, at der var otte personer der faldte under den såkaldte kategori “Muhamedanere”. De højeste befolknings antal af muslimer er Tyrkiet.

Antallet af muslimer i Danmark er med til at gøre Islam, til den 2 største religion i Danmark. Jeg vil i dette indlæg prøve at forklare den forståelse og viden jeg har omkring muslimer i Danmark, og ikke mindst min opfattelse af Islam i Danmark.

Islam som jeg husker det tilbage i 90erne

Jeg synes at Islam dengang, var en meget mere respekteret, og måske lidt uforstående religion i Danmark. Når man dengang var hjemme at spise hos klassekammeraten, og man pænt sagde nej tak til svinekød var det helt okay. I denne tid, kan det godt føles at det er som om at man føler sig “anerledes”, fordi man ikke spiser svinekød. Sådan har jeg selv oplevet det i hvert fald.

Det er selvfølgelig også i forbindelse med den fokus der er på muslimer i hele verden, ikke kun Danmark. Islam er efterhånden gået hen og blevet en frygt religion, frem for respekteret og uforstående. Men hvem har været med til at give det synspunkt på Islam i Danmark? Det har vi selv, plus lidt hjælp fra de store spillere.

Hvis man tager et kig på de Islamiske lande i verden, er der langt i mellem moderne lande med ordenlige infrastruktur osv. Det kan ikke lade sig gøre at bygge noget velfungerende op i et land der er krig i måske hver 4-5 år. Det siger lidt sig selv. Næsten alle muslimske lande har været i krig, eller været tæt på at komme i krig og det har været med til at forhindre at kunne stabilisere et ordenligt samfund med velfungerende offentlige anstalter, som man kender det fra de fleste steder i verden.

Fortsættes…

Hvornår må man spise under Ramadan?

Ramadan måned 2015

Under Ramadan faster man fra solopgang til solnedgang.

Derfor kan det variere meget, alt efter hvor i verden man befinder sig for hvornår man må spise under Ramadan.

Der er delte meninger om hvornår man må spise under Ramadan måned. Som udgangspunkt går de fleste muslimer efter reglen at man faster fra solopgang til solnedgang, dog med undtagelse fra nogle muslimer. Nogle muslimer i Danmark faster fra solopgang til solnedgang, dog efter Mekkas tidspunkter. Grunden til dette er på grund af at de dage hvor man faster i Danmark er alt for lange. Nogle muslimer mener at det ikke “gælder” om man så og må sige. Men dette mener jeg er helt op til en selv hvordan man gør. Man faster ikke for andres skyld, men for sig selv og sin tro.

Det er ikke tilladt at spise under Ramadan hvis man udøver sport, anstrengende arbejde, eller er syg. Der findes mange punkter hvor det frarådes at faste under Ramadan måned. Du kan se kalender for solopgang, samt solnedgang over Mekka ved at Mekka solopgang og solnedgang.

Allahu akbar

Allahu akbar

Allahu akbar betydning for muslimer

Læs her min fortolkning af det hellige islamiske udtryk Allahu akbar.

Allahu akbar er mere eller mindre oversat direkte til dansk, Gud er stor. Udtrykket bruges i mange forskellige sammenhæng alt efter hvilket islamiske land man befinder sig i. Ved protester i den islamiske verden, bruges udtrykket ofte. Udtrykket er det største man kan sige i sådanne sammenhæng hvis man forbinder protesterne med krig. Det er her at jeg tror filmen knækker, når man i dag tegner et billede af vestens synspunkt på de fleste arabisk-islamiske lande. Men jeg undlader at lade politik forklare min fortolkning af Allahu akbar.

“Du almægtige” har du sikkert høre en sød ældre dame sige før. Dette kan du faktisk sammenligne med Allahu Akbar. Man kan ikke oversætte Allahu akbar direkte til dansk, men hvis man skal finde noget der læner sig mest op af Allahu akbar, så vil det være et udtryk som “du almægitige”.

Der ligger intet politisk i udtrykket Allahu akbar på nogen måde. Og det skal bestemt heller ikke forståes som om at man mener at Allah reagere hele verden. Det er helligt udtryk som bruges af de alle muslimer i hele verden.

Statsløs Palæstinenser

Palæstina

Livet som statsløs Palæstinenser

Jeg er 24 år gammel og jeg bor den dag i dag i Chiang Mai, en smuk by i den nordlige del af Thailand.

Jeg er uddannet Web Integrator på Media College Aalborg tilbage i år 2010, og jeg har arbejdet med hjemmeside, og computer det meste af mit liv. Jeg elsker det, og nyder det. Det er alt fra musikproduktion, til hjemmesider og meget andet. Jeg har sågar prøvet at kode min egen lommeregner (vigtig viden, ligegyldig info).

Men jeg har altid interesseret mig inden for web og startede derfor tilbage i 2004, med at begynde at snuse lidt nærmere til det med hjemmeside og programmering. Jeg blev hurtig grebet af det. Og syntes det var enormt spændende, og ønskede at jeg en dag kunne leve af det. Det er jo alles drøm at leve af noget man elsker at lave. Jeg brugte meget tid på hjemmesider og jeg fandt hurtig ud af hvor stort et samlings punkt en hjemmeside kunne være. Det udnyttede jeg under Mohammed Krisen og lavede en hjemmeside omkring Danmarks rolle i Mohammed krisen. Der blev skabt en stort debat hjemmeside jeg lukkede ned. Det blev for meget med de kommentarer og reaktioner folk kom med. Så jeg valgte at trække stikket ud og fokusere på at lave hjemmesider for små virksomheder osv.

Det handler om dine chancer i livet!

Jeg havde aldrig haft i sinde at skulle til Asien, aldrig. Indtil jeg blev lokket hertil efter mit job i Dubai ikke blev til noget. Mine gode kammerat, blev ved med at sige jeg skulle komme til Thailand og holde nytår. Jeg var som så mange andre danskere, meget skeptisk overfor Thailand. Indtil jeg blev modtage.

Jeg har aldrig følt mig så accepteret som jeg gør hernede. Jeg er både muslim, og dansk født Palæstinenser. Det er meget svært, i den verden som vi lever i, i dag at blive “accepteret”. Og det skal ikke forståes på den måde at vi ikke er velkommne nogen steder osv. Men vi mennesker har det meget med at generalisere. Hvilket er forståeligt, for vi tror jo på det medierne skriver. Eller gør de fleste i hvert fald.

Men nok om alt det kedeligt.

Jeg kommer til Thailand, og jeg ender heldigvis med at komme til jobsamtale, og jeg får jobbet. Helt klart det bedste der er sker for mig i hele mit liv. Jeg har aldrig været så glad, så positiv, så tilpas, nogen steder, som jeg er i Thailand.

Husk på at jeg er dansker, der har forældre der statsløse Palæstinenser. Jeg har ikke engang været i mit eget “hjemmeland”. Og jeg tror det er derfor jeg er god til at føle mig tryg de steder jeg er. Uanset hvor jeg er.

Danmark

Danmark er det bedste land i verden, og jeg vil gøre alt retfærdigt for Danmark. Jeg kan ikke være taknemmelig nok overfor hvad Danmark har gjort for min familie, og jeg efter de kom til Danmark fra Palæstina. Jeg står i gæld resten af livet. Når jeg ser på Palæstina hvor mine rødder egentlig stammer fra, lever dagligdagen i dag tør jeg ikke engang tænke på det.

Min konklusion er ét ord: opgivende. Og det skal forståes på den måde at, næsten uanset hvem man snakker med. Er det svært at få medhold i at Palæstina i bund og grund er blevet udslættet.

Jeg kan ikke snuse mig frem til hvornår der er sket en lignende handling. I hver fald ikke en hvor der ikke er nogen der er grebet ind.

Så derfor kan man hurtig føle sig magtesløs og opgivende.

Læs mere om konflikten mellem Israel og Palæstina her.

Hvad betyder Inshallah?

Hvad betyder Inshallah?

Hvad betyder Inshallah, og hvorfor siger man det?

Hvad betyder Inshallah egentlig? Inshallah’ betyder ’om Gud vil’ og det bruges efter man har planlagt noget i fremtiden.

Hvad betyder Inshallah for muslimer?

Mange muslimer verden over bruger udtrykket Inshallah og det kan bruges i rigtig mange tilfælde. For det meste bliver det dog kun brugt hvis man har planlagt noget, så bruger man udtrykket Inshallah fordi at man mener at man ikke kan garantere for at det ville komme til at ske. Derfor siger man Inshallah, for at man ligesom bekræfter at man er “klar”, med guds vilje. Det må på INGEN måde fortolkes ekstremestisk. Man kan faktisk sammenligne det lidt med muligvis, eller forhåbentligt. Dog er der lagt skæbne i Guds hænder.

Nej det er ikke fordi man tror Gud kan få jorden til at gå under fra dag til dag. Det er for at vise taknemmelighed for sin Gud. Og derfor tilbeder, eller beder om tilladelse til at aftalen eller hvad det måtte være, vil gå uden problemer og at man har Guds vilje med.

Jeg vil her prøve at stille op hvordan Inshallah bliver brugt i den moderne arabiske, og muslimske verden.

I gamle dage betød Måske, lige meget ja, og lige meget nej. Idag bliver måske betegnet som et ja og det er fordi vi selv har været med til at udvikle ordet på denne måde. Det samme gør sig gældende for Inshallah

Hvilken betydning har Inshallah så?

Inshallah er i princippet et meget helligt ord, fordi betydningen af Inshallah er egentligt at man søger Allahs tilladelse til dette skal ske. Det skal på ingen måde ikke forstås på den måde at man spørger om lov til at dette skal ske, men at det sker, hvis Allah vil.
Men, det udnytter mange arabere. Dog heldigvis på den sjove og gode måde.

Person 1: “Har vi en aftale i morgen?”

Person 2: “Inshallah”

Hvad betyder Inshallah?