Ramadan måned 2016

Hvornår starter Ramadan 2016?
Hvornår starter Ramadan 2016?

Hvornår starter Ramadan 2016?

I år begynder Ramadan ved solnedgang søndag, 5. juni  og slutter ved solnedgang tirsdag, 5. juli med Eid al- Fitr, eller bruddet på Ramadan som fejres med store fester rundt omkring i verden.

Ramadan er den niende måned i månens islamiske kalender og er almindeligt observeret med faste, bønner og recitation af Koranen af muslimer.

Ramadan 2016 bliver et spændende år at, holde Ramadan og fejrer Eid Al-fitr da fokus på muslimer aldrig har været højere i forbindelse med de forfærdelig ting der sker rundt omkring i verden og desværre mange forkerte og dumme muslimer har valgt at, udføre. De efter min mening har et sandkort at, gøre med Islam. Desværre påvirker det Islam religionen rigtig meget, da folk får en forkert opfattelse af Islam og dens budskab. Men det er ikke det vi skal komme ind på, vi skal nemlig ind på hvad Ramadan endelig går ud på og hvornår det er tid til at, begynde at faste.

Hvorfor faster man under Ramadan?

Hvis du er stødt på en muslim under Ramadan måned og ikke har vidst hvad Ramadan gik ud på, ville du sikkert have syntes det var mærkeligt hvis ikke at, han tog imod noget at spise eller drikke, hvis du tilbød ham det. Det foregår nemlig sådan at, man ikke må spise fra solopgang til solnedgang under Ramadan. Dette er noget man gør for at vise sympati med de fattige mennesker der måske slet ikke engang har mulighed for at, få noget at spise efter sol nedgang. Man vil også derfor opleve, hvis man føler sig interesseret i helligmåneden Ramadan at, det er en måned hvor gavmildhed skrues højt op for. Specielt under Eid, her bliver der givet mad ud som aldrig før. Det er meget normalt at familier lavet kilovis af mad for at, give ud til de fattige mennesker i lokalområder rundt omkring i verden, under dagene til Eid.

Hvornår må man spise hvis man faster under Ramadan?

Jeg har faktisk skrevet en del om, hvornår man må spise under Ramadan, det kan du læse her. Men eller vil jeg kort forklare hvornår det er tilladt at, spise under Ramadan.

Som udgangspunkt er det egentlig meget nemt og enkelt at, forholde sig til hvornår det er tid til at begynde sin fasten og hvornår man må spise igen. Fra solopgang til solnedgang skal du faste, hvis du vil faste som muslimer under Ramadan. For nogle kan det være mange timer, bestemt i Danmark, vi har nemlig utrolig lange dage i Danmark og det kan derfor strække sig helt til kl 22:15-22:30, det er hårdt, MEGET hårdt.

Det er sådan kort lige det jeg kan forklare omkring Ramadan og Eid Al-fitr og jeg håber du kan bruge det til noget, jeg ved meget mere om det og har tænkt mig at, opdatere denne artikel løbende.

Glædelig Ramadan til alle.

Rami Najmi

Sidder til dagligt som Organic Search Specialist og ellers bruger jeg fritiden på musik, træne, nørde og hunden.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *