Hvad betyder Inshallah?

Hvad betyder Inshallah, og hvorfor siger man det?

Hvad betyder Inshallah egentlig? Inshallah’ betyder ’om Gud vil’ og det bruges efter man har planlagt noget i fremtiden.

Hvad betyder Inshallah for muslimer?

Mange muslimer verden over bruger udtrykket Inshallah og det kan bruges i rigtig mange tilfælde. For det meste bliver det dog kun brugt hvis man har planlagt noget, så bruger man udtrykket Inshallah fordi at man mener at man ikke kan garantere for at det ville komme til at ske. Derfor siger man Inshallah, for at man ligesom bekræfter at man er “klar”, med guds vilje. Det må på INGEN måde fortolkes ekstremestisk. Man kan faktisk sammenligne det lidt med muligvis, eller forhåbentligt. Dog er der lagt skæbne i Guds hænder.

Nej det er ikke fordi man tror Gud kan få jorden til at gå under fra dag til dag. Det er for at vise taknemmelighed for sin Gud. Og derfor tilbeder, eller beder om tilladelse til at aftalen eller hvad det måtte være, vil gå uden problemer og at man har Guds vilje med.

Jeg vil her prøve at stille op hvordan Inshallah bliver brugt i den moderne arabiske, og muslimske verden.

I gamle dage betød Måske, lige meget ja, og lige meget nej. Idag bliver måske betegnet som et ja og det er fordi vi selv har været med til at udvikle ordet på denne måde. Det samme gør sig gældende for Inshallah

Hvilken betydning har Inshallah så?

Inshallah er i princippet et meget helligt ord, fordi betydningen af Inshallah er egentligt at man søger Allahs tilladelse til dette skal ske. Det skal på ingen måde ikke forstås på den måde at man spørger om lov til at dette skal ske, men at det sker, hvis Allah vil.
Men, det udnytter mange arabere. Dog heldigvis på den sjove og gode måde.

Person 1: “Har vi en aftale i morgen?”

Person 2: “Inshallah”

Hvad betyder Inshallah?

Rami Najmi

Online marketing specialist med livet i første række. Arbejder med SEO, sociale medier, affiliate marketing, hjemmesider og alt indenfor online markedsføring.

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. Naseem

    Haha det er ikke meget ved siden 🙂

Skriv et svar