Hvad betyder Inshallah?

Hvad betyder Inshallah?

Hvad betyder Inshallah – og hvorfor siger man det?

“Inshallah” er et arabisk udtryk, der ofte bruges af muslimer og betyder “hvis Gud vil” eller “hvis det er Guds vilje”. Det bruges som en ydmyg og respektfuld måde at udtrykke håb eller ønske om, at noget vil ske, men at resultatet ligger i Guds hænder og afhænger af Hans vilje. Det kan også bruges som et udtryk for accept af, at noget kan ske eller ikke ske, i overensstemmelse med Guds plan.

Hvad betyder “Inshallah” for muslimer?

Mange muslimer verden over bruger udtrykket “Inshallah”, og det kan bruges i mange forskellige tilfælde. Det bliver dog primært brugt, når man har planlagt noget. Man bruger udtrykket “Inshallah”, fordi man ikke kan garantere, at det vil ske. Derfor siger man “Inshallah” for at bekræfte, at man er “klar”, med Guds vilje. Det må på INGEN måde fortolkes ekstremistisk. Man kan faktisk sammenligne det lidt med “muligvis” eller “forhåbentligt”. Dog er skæbnen lagt i Guds hænder.

Nej, det er ikke fordi man tror, at Gud kan få jorden til at gå under fra dag til dag. Det er for at vise taknemmelighed over for sin Gud og bede om tilladelse til, at aftalen eller hvad det måtte være, vil gå uden problemer og være i overensstemmelse med Guds vilje.

Jeg vil her prøve at beskrive, hvordan “Inshallah” bliver brugt i den moderne arabiske og muslimske verden.

I gamle dage betød “måske” både “ja” og “nej”. I dag bliver “måske” primært betragtet som et “ja”, og det skyldes, at vi selv har været med til at udvikle ordet på den måde. Det samme gælder for “Inshallah”.

Hvad er så betydningen af “Inshallah”?

“Inshallah” er i princippet et meget helligt ord, fordi betydningen af “Inshallah” er, at man søger Allahs tilladelse til, at noget skal ske. Det skal på ingen måde forstås som om, at man beder om lov til, at det skal ske, men at det vil ske, hvis det er Allahs vilje. Dog udnytter mange arabere det heldigvis på en sjov og positiv måde.

Person 1: “Har vi en aftale i morgen?”

Person 2: “Inshallah”

Hvad betyder Inshallah?

Rami Najmi

Sidder til dagligt som Organic Search Specialist og ellers bruger jeg fritiden på musik, træne, nørde og hunden.

You may also like...

1 Response

  1. Naseem siger:

    Haha det er ikke meget ved siden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *