Buddhisme i Thailand

Buddhisme i Thailand
Buddhisme i Thailand
Buddhisme i Thailand er en oplevelse i sig selv.

Før jeg kom til Thailand havde jeg aldrig oplevet et Asiatisk land. Og derfor havde jeg heller ikke oplevet Buddhisme så tæt på mig som jeg har oplevet efter at jeg er flyttet til Thailand. Mange siger det er en religion, mens andre også siger det er en åbenbaring. Det er lige præcis en af de ting jeg synes der er meget unikt omkring Buddhisme. Der findes selvfølgelig munker og herakier indenfor Buddhisme, men jeg synes ikke man oplever det på samme måde som kristne præster, muslimske imamer. Uden at gøre mig klog på området, så opfatter jeg buddhismen som en meget individuel religion, hvor du selv står, eller kommer til at stå til ansvar for alt hvad du foretager dig i livet.

Buddhisme er bygget op omkring den historiske Buddha prædikede efter sin åbenbaring for 600-400 f.v.t.

Siddharta  Gautama – Buddha

Siddharta opdagede, at livet er forbundet med fattigdom, sygdom og død og vandrer ud på Indiens landeveje for at finde frem til sandheden om livet og frelsen. Buddha betyderden oplyste.

Buddhisme sættes i dag til at have omkring 250-300 mio. tilhængere fraset Kina. Heraf er der omkring 230.000 buddhister i Europa.

Buddhister tror på at man kommer i Nirvana efter livet. Livet er simpelthen en lidelse som man skal kæmpe sig igennem for at nå Nirvana. Første gang jeg hørte det fik jeg faktisk lidt gåsehud, med god grund!

I 4. klasse skulle vi skrive en stil omkring vores holdning til livet, og hvad der vil ske med os bagefter. Titlen på mit bud hed : “First death, then life”. Og grunden til denne titel, var fordi jeg var sikker på det her ikke kunne være livet. Livet kan først komme bagefter. Det er dog ikke ment i en negativ tone. Man skal jo stadig yde, før man kan nyde.

Læs mere omkring buddhisme

Rami Najmi

Sidder til dagligt som Organic Search Specialist og ellers bruger jeg fritiden på musik, træne, nørde og hunden.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *