Konflikten i Mellemøsten

Konflikten i Mellemøsten
Konflikten i Mellemøsten

Opdateret 1. Oktober 2023

Hvad er årsagen til konflikten i Mellemøsten?

Konflikten i Palæstina-Israel har dybe historiske rødder og kan spores tilbage til det 19. århundrede. I midten af 1800-tallet begyndte jødiske immigranter at bosætte sig i det osmanniske Palæstina. Denne immigration steg betydeligt i begyndelsen af det 20. århundrede som følge af den zionistiske bevægelse, der stræbte efter at oprette en jødisk nationalstat i dette område.

Efter Første Verdenskrig og sammenbruddet af det osmanniske rige blev området underlagt britisk styre. I 1947 anbefalede De Forenede Nationer oprettelsen af to separate stater i det tidligere Palæstina: en jødisk stat og en arabisk stat. Denne anbefaling blev accepteret af jødernes ledere, men afvist af palæstinensiske ledere, hvilket førte til en konflikt og en uafhængighedskrig i 1948.

Hvor lang tid har der været krig i Mellemøsten?

Så længe jeg kan huske ihvertfald. Jeg tror det er svært at sætte en præcis dato på hvornår krigen startede idet der er forskellige meninger om dette. Men det svar der for mig giver mest mening, er efter 2 verdenskrig. Idét jøderne intet land havde, og så blev tildelt en del af Palæstina.

Hvem har ret i konflikten i Mellemøsten?

Igen, er der delte meninger om dette. Spørger du mig, en andengensrationsindvandre fra Palæstina skal du ikke vente længe for at få et svar på at det er Palæstine der har ret. For uanset hvordan man vender og drejer den, kan det på ingen tænkelige måder være fair at jage en befolkning væk dens land og dræbe uskyldige mennesker.

Hvem er præsident i Palæstina?

Mahmud Abbas

Hvem er præsident i Israel?

Benjamin Netanyahu

Rami Najmi

Sidder til dagligt som Organic Search Specialist og ellers bruger jeg fritiden på musik, træne, nørde og hunden.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *