Hvem opfandt internettet?

Hvem opfandt internettet?
Dette er den første hjemmeside i verden.

Hvem opfandt internettet og hvornår?

Hvem har egentlig opfundet internettet?

Hvem opfandt internettet har du nok spurgt dig selv og en klasse kammerat eller to om og det er et spørgsmål som jeg vil forsøge at, svare på her i dette indlæg. Både du og jeg har vel været med til at, skabe internettets store indflydelse som vi kender det i dag og det bliver med at, vokse sig større og større, men selve strukturen og teknologien bag internettet har DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) udviklet i sin tid, de havde brug for en kommunikationsteknologi til Deres krige.

Internettet blev opfundet og for det meste udviklet af DARPA der arbejder for det amerikanske forsvar og de ville skabe et netværk hvor data kunne komme igennem mange forskellige veje i netværket og det skulle gøre netværket mere sikkert. Det oprindelige net udbredte sig gennem 80erne til U.S.A’s regering og indtil det i løbet af 90erne blev til vores alle sammens Internet.

World Wide Web, en verden af hjemmesider, der for de fleste er Internettets vigtigste, vores daglige informationsfix. Dette blev opfundet i 1990 af Tim Berners-Lee, der arbejdede på CERN, hvor verdens første web-server blev sat op (info.cern.ch). Efter Berners-Lee lagde kildeteksten til sine World Wide Web-programmer ud til fri download og opfordrede folk til at arbejde videre med, bredte World Wide Web sig utrolig hurtigt ud over et Internet, der dengang for det meste kun blev brugt til email, nyheder og FTP.

Hvor mange mennesker har adgang til internettet?

Hvor mange mennesker bruger egentlig internettet på dagligt basis, det svar har UNA (United Nations Agency) fundet et tal på. Der skulle ifølge en UNA være omkring 3.2 millarder mennesker på internettet. Det er United Nations Agency der står bag undersøgelsen der blev foretaget i år 2015 (se rapport her), som også viser at at tallet at internet brugere er steget fra 738 millioner i år 2000 til 3.2 milliarder brugere på  internettet.

Brebånd - gratis oprettelse

Læs mere omkring oprindelsen af internettet hos MODSPIL her.

Rami Najmi

Sidder til dagligt som Organic Search Specialist og ellers bruger jeg fritiden på musik, træne, nørde og hunden.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *