Wat Phra That Doi Suthep

Doi Suthep Chiang Mai
Doi Suthep Chiang Mai
Wat Phra That Doi Suthep Chiang Mai Thailand – Templet på bjerget

På Doi Suthep i Chiang Mai er der et rigtig flot tempel beliggende på bjerget ca 15 km fra Chiang Mai. Templet er eftersigende over 600 år gammelt og er meget helligt og vigtigt for buddisthiske folk. Templet er ofte omtalt som “Doi Suthep” selv om dette er faktisk navnet på bjerget det er placeret på. Templet ligger ca 15 kilometer fra byen Chiang Mai og er et helligt sted for mange thailandske folk . Fra templet kan en imponerende udsigt over Chiang Mai blive set, og det er stadig en populær destination for turister. Den oprindelige grundlæggelse af templet er stadig en legende og der er et par forskellige versioner. Templet siges at være grundlagt i 1383, da den første chedi blev bygget. har gennem tiden templet udvidet, og er gjort for at se mere ekstravagant med mange flere hellige helligdomme tilføjet. En vej til templet blev først bygget i 1935.
Den hvide elefant, starten på Wat Phra That.
En munk ved navn Sumanathera fra Sukhothai havde en drøm, og i denne vision, han fik besked på at gå til Pang Cha og kigge efter en relikvie. Sumanathera drog afsted og siges at have fundet en knogle, som mange hævder var Buddha ‘s skulder knogle. Denne knogle viste magiske kræfter, det lyste, det var i stand til at forsvinde, det kunne bevæge sig og formere sig. Munken Sumanathera tog knoglestykket til kong Dharmmaraja der regerede Sukhothai. Den ivrige Dharmmaraja gav munken et tilbud og holdteen ceremoni, da Sumanathera ankom. Men knoglen viste unormale kendetegn, og kongen, tvivlede på knoglens ægthed, og bad Sumanathera om at holde det.

Men Kong Nu Naone af Lanna Kongerige hørte om knoglestykket og tilbød munken at tage det til ham i stedet. I 1368 med Dharmmaraja tilladelse, drog Sumanathera afsted til hvad der nu Lamphun , i det nordlige Thailand. Knoglestykket, der tilsyneladende var delt i to, det ene stykke var af samme størrelse, det andet var mindre end originalen. Det mindre stykke af knoglen blev stadfæstet ved et tempel i Suandok. Det andet stykke blev placeret af Kongen på ryggen af en hvid elefant , som blev sendt ud i junglen. Elefanten siges at have klatret op af Doi Suthep, dengang kaldet Doi Aoy Chang (Sugar Elephant Mountain), udbasunere tre gange før de dør på stedet. Det blev tolket som et tegn og Kong Nu Naone beordrede opførelsen af ​​et tempel på stedet. Læs mere om Wat Phra That – Doi Suthep

Du kan også se en dokumentar om templet på bjerget –  Doi Suthep :

Wat Phra That Doi Suthep Chiang Mai Thailand

Wat Phra That Doi Suthep Chiang Mai Thailand

Wat Phra That Doi Suthep Chiang Mai Thailand

Wat Phra That Doi Suthep Chiang Mai Thailand

Wat Phra That Doi Suthep Chiang Mai Thailand

Rami Najmi

Sidder til dagligt som Organic Search Specialist og ellers bruger jeg fritiden på musik, træne, nørde og hunden.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *