Virus på Mac. Kan Mac få virus?

Virus på Mac. Kan Mac få virus?Virus på Mac. Kan Mac få virus?
Virus på Mac. Kan Mac få virus?

Virus på mac, efter flere år! Kan Apple computere få virus?

Det kan de selvfølgelig, fandt jeg selv ud af efter at jeg havde fået virus på min Mac.

Virus på mac kan sagtens lade sig gøre! Havde du spurgt mig for en måned siden, havde jeg sikkert svaret som alle andre Apple fanatikere; “Apples computere kan ikke få virus”. Doh! Men jo det kan de sagtens, der findes selvfølgelig også virus på en Mac computer. Jeg har selv haft 2 MacBook, iMac og Mac Mini. Jeg troede ikke det kunne lade sig gøre at, få virus på Mac til jeg en dag  selv stod med en Mac computer der havde fået virus.

Jeg fik en pop up med reklame for casino hver gang jeg havde slukket computeren og åbnede Chrome browseren. Jeg søgte så efter et virusprogram til Mac som man kunne regne med og heldigvis faldte jeg over Avast antivirus, som også en version til OS X der er  gratis. Efter en fuldscanning af min MacBook kunne jeg konstatere at der var 123 infektioner på min computer og ud fra lokationen på de filer jeg havde der var inficeret, kunne jeg konkludere at filerne kom fra nogle WordPress templates jeg havde hentet gratis. Der findes nogle hjemmesider hvor folk skulle have købt licens til temaet og så gjort det offentligt tilgængeligt, gratis. Så hvis jeg skal bruge et template der koster penge i fremtiden, ja så køber jeg det. Jeg rydder dagligt min cache og cookies og browser ofte via privat browser. Netop for at undgå sådanne ting. Men det var åbenbart ikke nok.

Hvordan beskytter jeg mig mod virus på Mac computer?

Du have installeret et virus program til Mac, på din enhed

Efter jeg installerede Avast! har jeg endnu ikke oplever nogle problemer.

Her er nogle systemkrav for at Avast kan køre på din Mac:
Hvis du bruger en Mac med OSX, vil det virke.

Du skal bruge 128MB RAM og 750MB diskplads

Derudover kan du køre praktisk talt enhver stabil version af OSX (selv Yosemite), og vi vil kunne beskytte dig. Download gratis virus program til Mac her. 

Virus programmer til Mac

Vil du være på den helt sikre side i forbindelse med at undgå virus på din Mac computer, så skal du købe dig et anti-virus program til Mac. Med et gratis anti virus program til Mac kan du selvfølgelig godt føle dig sikker på den måde at den renser din computer. Dog kan du ikke altid være på den sikre side i forbindelse med når du surfer på internettet.

Rami Najmi

Sidder til dagligt som Organic Search Specialist og ellers bruger jeg fritiden på musik, træne, nørde og hunden.

You may also like...

No Responses

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *