Muslimer i Danmark

Muslimer i Danmark
Muslimer i Danmark

Hvor mangler muslimer er der i Danmark?

Ifølge statistikker fra 2021 er der omkring 313.000 muslimer i Danmark, hvilket udgør ca. 5,4% af befolkningen. Det er dog vigtigt at bemærke, at disse tal kan variere over tid, da befolkningsdata konstant ændrer sig.

De første informationer, der findes om muslimer i Danmark, stammer fra folketællingen i 1880, hvor det blev konstateret, at der var otte personer, der blev kategoriseret som “Muhamedanere”.

Antallet af muslimer i Danmark medvirker til at gøre islam til den andenstørste religion i landet. I denne tekst vil jeg forsøge at forklare min forståelse og viden om muslimer i Danmark samt min opfattelse af islam i Danmark.

I mine erindringer fra 90’erne husker jeg islam som en mere respekteret og måske lidt uforstået religion i Danmark. Når man spiste hjemme hos en klassekammerat og høfligt sagde nej tak til svinekød, var det helt acceptabelt. På det tidspunkt kunne det dog føles, som om man blev opfattet som “anderledes” på grund af sin madpræference. Sådan har jeg i hvert fald selv oplevet det.

Dette kan også relateres til den fokus, der er på muslimer i hele verden, ikke kun i Danmark. Islam er efterhånden blevet betragtet som en frygtsom religion i stedet for en respekteret og uforstået en af slagsen. Men hvem har været med til at give dette syn på islam i Danmark? Det har vi selv, med en smule hjælp fra de store aktører.

Hvis man kaster et blik på de islamiske lande i verden, er der sjældent moderne lande med ordentlig infrastruktur, osv. Det er umuligt at opbygge en velfungerende nation i et land, der konstant er præget af krig, måske med få års mellemrum. Det er indlysende. Mange muslimske lande har været involveret i eller været tæt på krig, og det har forhindret dem i at opnå et stabilt samfund med velfungerende offentlige institutioner, som man kender det fra de fleste andre steder i verden.

Rami Najmi

Sidder til dagligt som Organic Search Specialist og ellers bruger jeg fritiden på musik, træne, nørde og hunden.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *