Muslimer i Danmark

Er der mange muslimer i Danmark?

Der findes ca 240.000 fastboende muslimer i Danmark. Svarende til 4.2% af den Danske befolkning.

De første informationer der findes om muslimer i Danmark er fra folketællingen i 1880, som viste, at der var otte personer der faldte under den såkaldte kategori “Muhamedanere”. De højeste befolknings antal af muslimer er Tyrkiet.

Antallet af muslimer i Danmark er med til at gøre Islam, til den 2 største religion i Danmark. Jeg vil i dette indlæg prøve at forklare den forståelse og viden jeg har omkring muslimer i Danmark, og ikke mindst min opfattelse af Islam i Danmark.

Islam som jeg husker det tilbage i 90erne

Jeg synes at Islam dengang, var en meget mere respekteret, og måske lidt uforstående religion i Danmark. Når man dengang var hjemme at spise hos klassekammeraten, og man pænt sagde nej tak til svinekød var det helt okay. I denne tid, kan det godt føles at det er som om at man føler sig “anerledes”, fordi man ikke spiser svinekød. Sådan har jeg selv oplevet det i hvert fald.

Det er selvfølgelig også i forbindelse med den fokus der er på muslimer i hele verden, ikke kun Danmark. Islam er efterhånden gået hen og blevet en frygt religion, frem for respekteret og uforstående. Men hvem har været med til at give det synspunkt på Islam i Danmark? Det har vi selv, plus lidt hjælp fra de store spillere.

Hvis man tager et kig på de Islamiske lande i verden, er der langt i mellem moderne lande med ordenlige infrastruktur osv. Det kan ikke lade sig gøre at bygge noget velfungerende op i et land der er krig i måske hver 4-5 år. Det siger lidt sig selv. Næsten alle muslimske lande har været i krig, eller været tæt på at komme i krig og det har været med til at forhindre at kunne stabilisere et ordenligt samfund med velfungerende offentlige anstalter, som man kender det fra de fleste steder i verden.

Fortsættes…

Rami Najmi

Online marketing specialist med livet i første række. Arbejder med SEO, sociale medier, affiliate marketing, hjemmesider og alt indenfor online markedsføring.

Skriv et svar